— Posted in mode

Trailrunning – een nieuwe sporttrend!

Trailrunning is een opkomende trend bij de liefhebber van de buitenlucht en de sportfanaat. De hardloopsport is niet alleen erg uitdagend maar ook nog eens erg mooi om te beoefenen door de prachtige omgevingen waarin je terechtkomt.  De redenen waarom deze sport de laatste jaren in opkomst is leggen we je uit in dit blogartikel.

Geniet van een schitterende omgeving

Trailrunning is een sport die je in de buitenlucht uitoefent. Deze sport is kan je eigenlijk samenvatten als off-road hardlopen. Het hardlopen door de natuur en het bedwingen van de natuurlijke hindernissen is de uitdaging van trailrunning. Je loopt dus regelmatig over smalle paadjes (trails) en bedwingt rotsen, heuvels, bergen en beekjes. Echt iets voor de outdoor liefhebber dus!

De sport kent veel hardlopers die de overstap hebben gemaakt van het hardlopen op de weg naar het hardlopen in de natuurlijk. De trailrunners geven zelf aan hier meer rust te ervaren en te genieten van de omgeving. Voor het trailrunnen heb je wel speciale trailrun schoenen nodig. Vergeet deze dus niet aan te schaffen.

Trailrunning vereist een zeer goede conditie

Ben je goed in hardlopen? Dat wil nog niet zeggen dat je dan ook makkelijk een trailrun kunt afleggen. Voor een trailrunning parcours heb je een hele andere conditie nodig omdat je hier over obstakels rent. Deze conditie kan je heel goed oefenen in de bossen met wat heuveltjes of in de grote heuvels in Limburg. De Heuvelrug biedt alles wat je als trailrunner zoekt. Daarnaast zou je voor wat grotere uitdagingen ook naar andere trails kunnen afreizen. Zo zijn alle gebieden met bergen en heuvels geschikt voor een uitdagende en uitputtende trailrun!

Voor al je trailrun uitrustig kan je terecht bij Trailrunshop.com!


Go on, Add your Voice!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *