— Posted in mode

Casual of zakelijk overhemd?

Het kan soms lastig zijn om te beoordelen welk overhemd je wel of niet bij een bepaalde gelegenheid kan dragen. De kleuren kunnen hierop van invloed zijn, maar bijvoorbeeld ook de tijd van het jaar en de stof. Wanneer u een overhemd op het oog heeft, maar niet zeker weet of deze bedoeld is voor een casual of zakelijke gelegenheid, kunt u letten op de volgende aspecten.

Casual

Voor casual gelegenheden kunnen overhemden met kleuren en printjes worden gebruikt, maar ook rustige varianten zijn altijd een optie. Een overhemd met neutrale kleur en zonder printjes kan er zakelijk uitzien wanneer alle knoopjes gesloten zijn, maar wanneer je het bovenste knoopje opent en de mouwen iets opkrult krijgt het meteen een hele andere uitstraling. Bij een eventuele aankoop kunt u letten op de lengte. Casual overhemden zijn vaak bedoeld om over de broek heen te dragen en zijn om die reden vaak korter dan een zakelijk overhemd. Let echter wel op dat de lengte niet te kort is, om te voorkomen dat je een ietwat slordige uitstraling krijgt. Daarnaast hebben overhemden voor casual gelegenheden vaak een borstzakje met knoopje voor extra decoratie.

Zakelijk

Zakelijke overhemden, welke je bijvoorbeeld draagt naar kantoor of een vergadering, hebben vaak een rustige kleur. Denk hierbij aan wit of lichtblauw, maar alle effen rustige kleuren kunnen een optie zijn. Een patroontje kan, zo lang deze subtiel is en niet de overhand heeft. Doordat zakelijke overhemden vaak in combinatie worden gedragen met een pantalon, zijn deze gedurende de dag goed in de pantalon blijft zitten. Daarnaast heeft een zakelijk overhemd vaak meer ruimte bij de boord. De reden hiervoor is dat er ruimte moet voor een strik of een stropdas. De zakelijke variant heeft bijna nooit meer een borstzakje omdat deze vaak te zien zijn onder een jasje.


Go on, Add your Voice!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *