— Posted in accessoires

Op zoek naar de juiste laptopas

Zoveel laptops, zoveel tassen
Wanneer je in het bezit bent van een laptop wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk beschermd wordt. Een laptoptas helpt daarbij. Met stevige materialen wordt de laptop in de tas beschermd tegen stof, vuil, valschade en soms ook waterschade wanneer je door de regen loopt. Een laptoptas is daarom de beste opbergplaats voor je computer. Er zijn zoveel, en nog wel meer, verschillende laptoptassen te vinden als er modellen laptops in de winkels liggen. Het is daardoor niet altijd eenvoudig om de juiste tas te vinden voor jouw laptop. Als je een paar zaken in acht neemt en daar de goede keuzes in maakt dan wordt het vinden van die juiste laptoptas een stuk eenvoudiger. Waarom is dat zo belangrijk? Welnu, de laptop moet zo precies mogelijk in de laptoptas passen. Is het vak daarvoor te klein dan kan het gebeuren dat de tas niet goed sluit. Is het vak te groot, dan zit de laptop niet goed vast en kan hij toch beschadigd raken.

laptopsleeve

Het juiste formaat en kwaliteit
De eerste stap in de zoektocht naar een nieuwe laptoptas is dus dat het formaat van de tas overeen moet komen met het formaat van je laptop. Over het algemeen wordt dit in inches uitgedrukt aan de hand van de maat van het beeldscherm. Er zijn laptoptassen voor alle formaten te vinden, of deze nou tien of achttien inches groot is. Je kunt je laptop opmeten, of de specificaties van jouw model online opzoeken. Zo weet je zeker dat je de juiste maat bij de hand hebt tijdens het zoeken naar een passende tas. Wanneer je de juiste maat voor jouw laptoptas hebt gevonden kun je kijken naar de andere eisen en wensen die voor jou belangrijk zijn Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten laptoprassen te vinden, dus je hebt genoeg keuze. De kleur is een van die keuzes, hoewel de meeste tassen zwart, grijs of bruin zijn. Belangrijker is wat je behalve de laptop nog meer in de tas wilt meenemen Hoeveel extra vakken heb je nodig? Wil je de lader in een apart vak kunnen opbergen? Neem je nog meer spullen mee, zoals een smartphone of tablet. Maak ook daarin de keuze die het best aansluit bij jou eisen en wensen.

Waar moet een goede laptoptas aan voldoen?
Een goede laptoptas helpt met het verlengen van de levensduur van je laptop. Door te investeren in een kwalitatief goede laptoptas weet je zeker dat je elektronica niet kapot zal gaan door een ongelukje of door een valpartij. Vooral als je je laptop veel vervoert is het wel zo fijn om te weten dat je een goede laptoptas bij de hand hebt. De materialen die in de tas verwerkt worden zijn samen het belangrijkste onderdeel dat bepaalt hoe goed de tas is. De goedkopere tassen zijn vaker van nylon. Wel sterk, maar niet echt beschermend. Een hard kunststoffen achterwand, ‘kussentjes’ andere beschermende en schok absorberende materialen in de duurdere tassen zorgen voor extra bescherming van je laptop. Een dunnere laptopsleeve is daarom vaak minder geschikt voor een laptop die veel mee op reis gaat. Het materiaal in deze dunne beschermingshoezen is wel flexibeler, waardoor het eenvoudiger is om de sleeve op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. Wanneer je veel reist met je laptop is het aan te raden om te investeren in een stevige tas. Zorg dat je laptop perfect past in zijn beschermende hoes en dat de voering dik genoeg is om schade te voorkomen. Heb je ruimte over in het laptopvak? Neem dan ook nog zo’n eerdergenoemde sleeve erbij. Dat is dan meteen een stukje extra bescherming.

Een tas voor je laptop als handbagage?
Of je nu veel in het openbaar vervoer zit of regelmatig op een vliegtuig te vinden bent: je laptop moet altijd mee kunnen. De meeste laptoptassen zijn handzaam genoeg om altijd met je mee te kunnen nemen. Met behulp van een hendel of handige band over je schouders kun je de tas altijd dragen. In het openbaar vervoer is er altijd wel ruimte om je tas ergens kwijt te kunnen, maar in het vliegtuig gelden er andere regels. Er zijn enkele maatschappijen die het toestaan om, naast je gebruikelijke handbagage, ook nog een losse laptoptas mee te nemen op het vliegtuig. In dat geval doet de grootte van je laptoptas er niet toe. Helaas zijn er ook veel vliegmaatschappijen die extra kosten rekenen voor het meenemen van een laptoptas naast je gewone handbagage. In dat geval is het handig om de laptop in een sleeve te stoppen zodat hij in je normale koffer of tas voor je handbagage past. Maar je kunt er ook voor kiezen om een grote laptoptas aan te schaffen waarin je genoeg ruimte hebt om de rest van je handbagage in op te bergen. In beide gevallen is het belangrijk om vooraf de handbagageregels van de luchtvaartmaatschappij te bestuderen zodat je niet aan de gate staat en bij moet betalen of toe moet zien hoe je laptop in het ruim ‘gesmeten’ wordt.

Verschillende soorten laptoptassen
Naast de standaard laptoptas met draaghendel zijn er ook nog veel andere modellen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de oude vertrouwde schoudertas die ontzettend eenvoudig mee te nemen is. Voor iedereen die liever zijn handen helemaal vrij heeft is een rugzak misschien een beter optie. Deze rugzakken hebben een speciaal compartiment waar de laptop in kan worden gestopt, en hebben verder meerdere vakjes waarin je kabels, papieren en andere belangrijke spullen in kwijt kunt. Bovendien draagt een rugzak comfortabeler dan een relatief zware tas om je schouder of in de hand. Kies je voor het ultieme gemak en een professionele uitstraling, dan is een laptoptas op wieltjes de ideale keuze. Deze tassen zijn vaak extra stevig omdat ze de laptop ook moeten beschermen tegen de oneffenheden in de weg zoals het op en afrijden van stoepranden. De zogenoemde laptop trolleys hebben vaak een uitschuifbare hendel waarmee je de tas achter je aan laat rollen. Let wel op de kwaliteit van de wieltjes. Die zijn erg belangrijk. Grotere wielen zijn vergroten het rijcomfort, maar beperken soms de ruimte in de tas. De laptopsleeve blijft een favoriet voor iedereen die graag een laptop kwijt wil tussen zijn andere spullen. De dunne beschermende hoes zorgt ervoor dat je laptop veilig blijft in een grotere tas of rugzak. Welk type je ook kiest: je laptop is hoe dan ook veilig.


Go on, Add your Voice!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *