— Posted in sieraden

Solitaire verlovingsringen zijn het middelpunt van de verloving

De vraag die vele mensen stellen bij het zien van een advertentie van solitaire verlovingsringen is: waar hebben ze het eigenlijk over? Wat zijn solitaire verlovingsringen eigenlijk? Heel simpel gezegd zijn juwelen in een solitaire uitvoering juwelen die maar een enkele diamant bevatten. Of het nu een ring, ketting of armband is, wanneer er maar een enkele diamant in is verwerkt wordt het een solitair juweel genoemd. Ze zijn in het leven geroepen om een speciale gelegenheid in iemands leven te symboliseren, zoals verjaardag of een verloving.

Een diamanten verlovingsring is een symbool van eeuwige liefde. Als de man op zijn kniëen gaat om de vrouw van zijn leven ten huwelijk te vragen en de ring om haar vingers schuift dan is dit uiteraard een moment om nooit meer te vergeten. Een vrouw zal de rest van haar leven naar haar verlovingsring kijken om vervolgens herinnerd te worden aan dat moment dat haar partner haar ten huwelijk vroeg. Juist om deze reden is het natuurlijk de bedoeling dat de verlovingsring perfect past bij de bruid.

Veel kopers van solitaire verlovingsringen kiezen deze specifieke ring vanwege de klassieke elegantie en de mogelijkheid om de diamant te laten opvallen. Uit recent onderzoek is zelfs gebleken dat maar liefst 25% van de vrouwen een solitaire verlovingsring in hun bezit hebben. Dit bewijst nog maar eens hoe populair dit soort ringen zijn tegenwoordig. Bekijk ze zeker bij Elnora verlovingsringen.

Er zijn heel veel verschillende varianten denkbaar wanneer je naar solitaire verlovingsringen kijkt. Vanwege het feit dat de diamant het middelpunt is van de verlovingsring, beginnen veel mensen bij het kopen met het selecteren van de vorm van de diamant. De meest populaire vorm is de ronde diamant, omdat de fonkeling van de diamant het beste tot haar recht komt. Vervolgens zijn er veel verschillende settings denkbaar waarmee de diamant getoond worden. Afhankelijk van de vorm en de setting zal de diamant meer of juist minder tot haar recht komen. Wanneer je meer aandacht besteedt aan de setting zal dit ten koste gaan van het middelpunt van de ring: de diamant. Wanneer je voor een grotere diamant kiest, zal de aandacht juist naar de diamant gaan en er zal minder gekeken worden naar de ring zelf.


Go on, Add your Voice!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *