— Posted in Geen categorie

Waar kun je een gilet kopen?

giletWanneer je op zoek bent naar een gilet zul je waarschijnlijk eerst een kijkje nemen op het internet. Hier zijn diverse gilets te vinden die voordelig zijn geprijsd. Handig, want zo kun je voor weinig een gilet kopen. Anderzijds is het zo dat je misschien advies op prijs stelt. Dan kun je er voor kiezen om naar een winkel te gaan en hen vragen naar advies op maat.

De oorsprong van een gilet

De gilet is een oud kledingstuk is werd al vele eeuwen geleden geïntroduceerd. Koning Charles de tweede van Engeland, Schotland en Ierland was namelijk degene die een gilet ging dragen als heren kleding. De toenmalige gilet was gebaseerd op een jasje uit Perzië. Een gilet werd destijds gedragen over een blouse en onder een mooi jasje. Een eeuw later, we hebben het dan over de achttiende eeuw, droegen mannen steeds vaker gilets en deze waren kleurrijk met vele versieringen. Weet een eeuw later werden de gilets minder kleurrijk, strakker en korter. Ze werden steeds vaker een geheel van een outfit. Mannen droegen een gilet het liefst zo strak mogelijk om hun strakke lichaam op deze manier te kunnen behouden. Samen overigens met een korset. Toen de korsetten verdwenen kreeg het gilet overigens een model dat steeds rechter werd.

Een kostuumDe gilets werden vervolgens steeds minder populair. Dit kwam door het polshorloge, omdat men een zakhorloge meestal in een gilet had. Door het polshorloge werd een gilet minder praktisch en doordat truien ook steeds populairder werden gingen steeds minder mensen een gilet dragen. Louter zakenmannen hadden nog een gilet. Dit als onderdeel van het pak dat ze droegen. Tegenwoordig zijn vooral vrouwelijke gilets populair. Dit is al zo sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. Dit kwam mede door de disco, die toen populair werd, en ook de film Annie Hall heeft hier aan bijgedragen Een actrice in deze film droeg een gilet en zo is de gilet populair geworden bij vrouwen.

Een gilet kopen

Op het internet vind je veel gilets voor vrouwen, maar er zijn ook genoeg gilets te vinden voor mannen. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken als avondkleding bij een bruiloft of een andere gelegenheid. Een gilet is in elk geval een onderdeel van een net outfit en kan ook worden gedragen als je op stap gaat of wanneer je een schouwburg of theater gaat bezoeken. Je kunt een gilet online kopen bij diverse shops.


Go on, Add your Voice!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *